joi, 11 iulie 2019

A CBL Transmission. Meeting Carbon Based Lifeforms (interview+mix) / O transmisiune CBL. Întâlnire cu Carbon Based Lifeforms (interviu+mix)

CBL @ Dakini Festival 2019 (photo by Boaca Alex)
(Note for the English-speaking listeners: although the show is presented in Romanian, the interview with CBL is in English and can be heard starting at minute 2:14 in the podcast)


  M-am întors de la Dakini Festival 2019 cu impresii noi, amintiri frumoase și câteva interviuri care vor face subiectul următoarelor podcast-uri „Călătorii spre Infinit”. În privința muzicii, Dakini s-a dovedit și la a treia ediție cel mai bun festival psy din România, singurul eveniment de la noi care reușește să-i aducă aici pe cei mai importanți artiști ai genului. An de an, lineup-ul propus de organizatori surprinde prin diversitatea și valoarea prezențelor de la cele trei scene dedicate: Akasha (chill, live), Ishtar (psy-trance) și Molecular (atmospheric techno). Câteva capete de afiș în 2019 au fost: Gaudi, Deep Forest, Carbon Based Lifeforms, Sync24, Aes Dana, Eat Static, Suduaya, The Spy from Cairo,  Ajja, Avalon, Filteria și Captain Hook. Pentru a-i vedea și asculta nu a fost nevoie să plecăm din țară, ci doar să călătorim până la țărmul Mării Negre și să ajungem pe superba plajă de la Tuzla, în Constanța. Desigur, pentru mine experiența este și o oportunitate jurnalistică de neratat, o șansă de a avea întâlniri directe și conversații înregistrate cu artiștii participanți. 
 Deschidem seria de interviuri Dakini cu duo-ul suedez Carbon Based Lifeforms (CBL). Vom afla de la Johannes Hedberg și Daniel Vadestrid cum reușesc să conlucreze atât de bine și după 28 de ani de activitate, despre hobby-urile lor, vom avansa o dată estimativă pentru noul album CBL, descoperim care sunt diferențele între CBL și Sync24 (demersul artistic solo a lui Daniel) și alte câteva detalii din laboratorul sonor al unuia dintre cele mai iubite proiecte din istoria muzicii ambient.


Niciun comentariu: