luni, 29 iulie 2019

The Wizard of Deep Forest. Meeting Eric Mouquet (interview + mix) / Magul din Deep Forest (interviu + mix)

(Note for the English-speaking listeners: altough the show is presented in Romanian, the interview with Eric Mouquet of Deep Forest is in English and can be heard starting at minute 2:02 in the podcast).

O figură blândă încadrată de un păr blond, un chip luminat de un surâs cald și ochi albaștri precum cerul. Părea un mag alb din legende deghizat într-un menestrel modern. Vorbea într-o engleză care-i trăda imediat originea. Accentul francez ornamenta cu charm răspunsurile sale. Pentru prima oară în România, se bucura de peisajul marin având totuși atenția concentrată la ceea ce urma să facă pe scenă. Portul său simplu și atitudinea afabilă aproape că m-au făcut să uit că aveam în față un deținător al premiului Grammy.
Astfel l-am întâlnit la Tuzla pe Eric Mouquet, artistul responsabil de Deep Forest din 1992 până în prezent. Interviul pe care l-am realizat cu el, deși scurt ca durată, include multe informații interesante despre trecutul și prezentul acestui proiect foarte influent în muzica electronică world.
Concertul pe care Eric Mouquet l-a susținut la Dakini pe 29 iunie, alături de Gaudi, a fost unul dintre cele mai așteptate momente din timeline-ul festivalului. Muzica Deep Forest și-a demonstrat longevitatea și relevanța actuală în modul cum a conectat oameni cu vârste foarte diferite. Din generațiile x,y sau z, cu toții ne-am simțit, cu Deep Forest și Gaudi pe scenă, mai aproape de Natură și unii de alții.
 

Niciun comentariu: